Aerodrom Niš demantuje ministarku: Bezbednost nije ugrožena

Nadzorni odbor i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović demantovali su izjave resorne ministarke o ugroženoj bezbednosti vazdušnog saobraćaja na aerodromu

 

U saopštenju su istakli da pomenute izjave „apsolutno ne odgovaraju stvarnom stanju stvari“.

– Grad Niš i Aerodrom preduzimaju sve mere kako bi se obezbedio nesmetan razvoj vazdušnog saobraćaja na aerodromu, navodi se u saopštenju i podseća na „vidljive i očite rezultate“ u poslovanju u poslednje tri i po godine.

Prema navodima Nadzornog odbora i Đurđanovića, aerodrom u Nišu danas posluje bez ikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra iz sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika, koji sada iznosi 331.000.

– Pre manje od četiri godine ovo javno preduzeće bilo je pred bankrotom, u dugovima od oko milion evra, sa 1.335 putnika, bez vidljivog vazdušnog saobraćaja i sa četiri neiplaćene zarade zaposlenima koji su zbog toga štrajkovali, piše u saopštenju.

Rukovodstvo „Aerodroma“ Niš istaklo je da svi pokušaji da se ovi rezultati ospore stvaraju pogrešnu klimu koja šteti njegovom poslovanju.

Nadzorni odbor i Đurđanović, takođe su demantovali tvrdnje ministarke Mihajlović da postoje problemi na relaciji grad Niš – aerodrom navodeći da rukovodioci aerodroma već godinama „besprekorno“ sarađuju sa gradonačelnicima.

– Ne postoje nikakvi problem na relaciji grad Niš – aerodrom i mi smo prezadovoljni saradnjom sa gradskim rukovodstvom koje u potpunosti razume situaciju u kojoj se nalazimo i koje je uvek bilo tu za svoj aerodrom, istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju je takođe rečeno da je JP „Aerodrom“ 30. marta podnelo zahtev za produženje ugovora za 35 radnika koji već skoro godinu dana rade na odredjeno vreme od po četiri meseca, da je grad Niš prosledio taj zahtev Vladi, a da mu još nije stigla saglasnost vladine komisije da ti radnici budu i dalje zaposleni.

Vlada Srbije demantovala je pisanje medija da njena komisija nije odobrila produženje ugovora o radu za 35 radnika niškog aerodroma. U Vladinom saopštenju je rečeno da je komisija dala ovu saglasnost na sednici održanoj 27. aprila.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*