Advokat Srđan Aleksić ostaje većnik grada Niša

 

Većina odbornika Skupštine grada Niša večeras nije izglasala da se smeni gradski većnik Srđan Aleksić, a na preporuku Agencije za borbu proitiv korupcije odnosno gradonačelnika Niša, Zorana Perišića.

Srđan Aleksić

Srđan Aleksić

 

Glasalo se tajno, a od 41 odbornika, 22 je bilo za razrešenje, a 15 protiv razrešenja dok je bilo četiri nevažeća listića. Da bi se izglasalo njegovo razrešenje potrebno je bilo da glas „za“ da 31 od 61 odbornika(20 odbornika je bilo odsutno). Predsedavajući Mile Ilić je na kraju rekao „da prema tome nije doneta odluka o razrešenju gradskog većnika“.

Gradonačelnik Zoran Perišić je podneo inicijativu Skupštini grada, dan pre istekao roka da se pokrene procedura. On je obrazložio na skupštini da bi u protivnom, da nije pokrenuo inicijativu za razrešenje, prekršio zakon. Poznato je u Nišu da su Perišić i Aleksić u većem političkom sukobu tako da je gradonačelnik očigledno izgubio ovu bitku.

– Ovo je još jedan dokaz da Agencija za borbu protiv korupcije nije kompetentna da odlučuje o sukobu interesa, a tvrdim da ja nisam u sukobu interesa. Vodim spor pred Upravnim sudom tako da će se tu dokazati prava istina. Hvala odbornicima koji su me podržali u daljem radu – rekao je Aleksić za “Građanin”.

Agencija za borbu protiv korupcije je smenu Aleksića predložila nakon što je utvrdila da u njegovom radu postoji navodni sukob inetersa. On je, kako je obrazložila agencija „zastupao stranke u sudskim postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš“, kao i da je istovremeno sa funkcijom gradskog većnika kao advokat zastupao javna preduzeća čiji je Grad Niš osnivač.

U diskusiji pre donesene odluke. Igor novaković(SPS) i Aleksandra Veličković su se izjasnili da neće glasati za smenu većnika Aleksića.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*