4 razloga za umivanje jabukovim sirćetom

 

Ako ste zainteresovani za prirodne lekove i prirodna kozmetička sredstva, trebalo bi da znate kakva magična svojstva ima jabukovo sirće. Ono je tako zadivljujuće blagotvorno da čak i najveći pobornici brige za zdravlje neće moći lako da prate sva njegova korisna svojstva.

Foto:vkool.com

Foto:vkool.com

 

Danas ćemo se fokusirati na jedan deo tela – lice – i ispitaćemo šta jabukovo sirće može da učini za njega. Ali prvo da se pozabavimo nečim za šta znam da bar nekolicini pada na pamet.

„Već imam omiljenu kozmetičku liniju. Šta će mi jabukovo sirće?“

Sasavim direktno rečeno, ako tu kozmetičku liniju proizvodi neka velika kompanija i prodaje je u isto tako velikoj komercijalnoj prodavnici, onda ona vrlo verovatno sadrži brojne toksične hemikalije.

Treba misliti i na cenu, takođe; dok je većina komrcijalnih kozmetičkih proizvoda dizajnirana za samo jednu namenu, obična flaša jabukovog sirćeta može da postigne nekoliko stvari – uključujući i ove četiri:

Leči akne

Bilo da ste tinejdžer ili odrasla osoba, akne mogu biti neprijatne i uzmemirujuće. Vaši selfiji će izazvati pažnju, ako počnete da koristite jabukovo sirćete za lice!
Ukloniće štetne bakterije, kao i višak nečistoća iz pora.

Uzmite jabukovo sirće i razblažite ga vodom u odnosu: jedan deo sirćeta na tri dela vode. Operite lice i zatim potopite komadić vate u rastvor i nanesite direktno na lice. Ovo primenjujte dva puta dnevno, preporučuje dijetaplus.com

Smanjuje bore

Jabukovo sirće sadrži beta karoten – antioksidant koji se bori protiv bora i drugih znakova starenja, a koji su oštećenja nastala delovanjem slobodnih radikala. Nanošenjem na kožu, obnavlja mladalački, zdrav izgled.

Razblažite jabukovo sirće na način kako je to gore objašnjeno. Uzmite komadić vate, potopite ga u rastvor i nanesite direktno na bore.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Čisti lice od pega

Vreme je surovo, zar ne? Ne samo da čini da se osećate starima – već vam stvara i pege da vas podseti na to! Otarasite se ovih pega i pokažite vremenu ko je gazda pomoću jabukovog sirćeta. Alfa hidroksilna kiselina koja se nalazi u jabukovom sirćetu deluje na staru, mrtvu kožu koja se predugo zadržava.

Stavite malo jabukovog sirćeta na komadić vate i stavite ga direktno na pegu. Ostavite da deluje oko 30 minuta, potom operite i osušite. Ponavljajte postupak dva puta dnevno. Primetićete drastične promene za samo nekoliko nedelja.

Uklanja toksine

Recimo da ste upravo počeli da pratite trend „prirodnih kozmetičkih proizvoda“. Velike su šanse da vam je lice puno toksina koji su tamo dospeli zahvaljujući komercijalnim proizvodima koje ste koristili.

Ovo se može popraviti…

Jabukovo sirće je diuretik; poboljšava izlučivanje otrova i otpadnih materija. Znate postupak – razredi, potpi, nanesi!

Malo upozorenje

Ako imate naročito osetljivu kožu, rastvor jabukovog sirćeta koji je previše jak može da izazove crvenilo. Pošto napravite rastvor, isprobajte ga na maloj površini kože ruke.

Ako je sve u redu, probajte ga na maloj površini lica. Ako osećate neprijatno peckanje, dodajte više vode i probajte ponovo dok ne dođete do toga da više ne osećate neprijatnost.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*